söndag 11 maj 2008

Mer stickat

Ja jag har pressat ytterligare en liten kofta till dockan som jag just nu håller på att sy ihop faktiskt.Denna gången blev det en röd kofta,passar bra till julen eller hur. =o) Men jag har bara sytt ihop ärmarna och så nålat på dom på det stora stycket.Nu återstår att sy fast det sista oxå, det är ju bara SÅ himla tråkigt att sy ihop sakerna, jag fattar inte detta...

Har varit hos farmor idag som ska hjälpa mig sticka på halsringningen på babytröjan,jag fattade inget av beskrivningen kan jag säga... Måste det stå så konstigt ibland??? Nåja hon lär fixa det fint och nästa kofta får jag försöka själv på.Är ju skönt att bli av med dessa halvfärdiga saker känner jag.Hon ska även sy i en dragkedja åt mig i en overall och sticka kragen på den gula koftan jag hade stickat.Jag blev inte hundra nöjd med den förra så vi får se om hon får till det bättre med 5 knappar och så att det inte blir en sån böj nedtill,då ska hon förklara för mig hur hon gjorde sen på den röda.Jag vill ju att det ska vara perfekt liksom.

Har börjar sticka på en babyborn tröja med lite mönster men har givetvis kört fast ( jag håller ju mitt nyårslöfta med att lära mig mer med stickningen i alla fall....)SÅ, kan någon vänlig själ förklara vad som menas?? Jag fattar verkligen ingenting, det är ju på norska oxå men det brukar inte vara SÅ svårt att förstå men...Det är det sista förklaringen med snedsträcket jag inte fattar alls...???EN rad liksom och jag kör fast.Har slängt ut frågan på ett handarbetsforum men inte fått svar.Nån vänlig själ här kanske?????Sen stämmer inte stickor och fasthet riktigt men jag ska sticka på och prova med detta garn jag har så mycket av ändå så får vi se hur det blir i sista änden.Annars får dottern den till någon av alla sina dockor sedan.
Ja vi får väl se helt enkelt annars får jag hitta det garn som typ ska vara till denna annars....Tänkte sticka en tröja och sy ett par byxor till och sälja som set sedan tror jag.

Helgen har annars varit otroligt underbar, det har kännts som sommar och semester.Jag har fullkomligt struntat i hur det ser ut inne i huset ( men jag kan lova att jag får städa imorogn....) bara varit ute,fixat i trådgårde hela fredagen och lördag och idag har jag bara slappat mest och njutit av det fina vädret och varit ute i solen,suttit på terassen och virkat mormorsrutor typ,träffat vänner och familj,grillat osv osv. Nu är jag skittrött, man blir ju det av så mycket sol och frisk luft och ska snart sova tror jag.Ska upp 5 imorgon och jobba och JAG VILL INTE ALLS! Just nu skulle jag bara vilja gå hemma och skräpa faktiskt! Men det är ju bara att bita ihop några veckor till antar jag..och dessutom fick jag förresten veta att jag får ta över lånen på huset själv i fredags så nu kan jag och barnen bo kvar, och det gjorde ju helgen extra kul!

Kram Malin

2 kommentarer:

á Yeliqa sa...

Vilken härlig helg du verkar ha haft, även om den slukade lite energi. Och vilken gullig farmor du verkar ha som kan hjälpa och visa dig. Sånna växer verkligen inte på träd:)

kul också att det ha löst sig med huset för dig så du och barnen kan bo kvar. Det måste kännas skönt.

Anonym sa...

hej!
ska försöka förklara stickningen om ingen redan hunnit före. du har först första diagrammet som består av 6 m som du upprepar så många ggr som det står i beskrivningen. det står ibland "upprepa diagram 1 över 30m" elelr liknande. diagram 2 är över 6m det också och upprepas så många gånger som det står i beskrivningen. snedstrecket är bara en pyttefläta. på diagram 2 stickar du så här på de varven som har snedstreck: 2a på rätsidan sticka den andra maskan på sticakn bakifrån och sen den första maskan (bägge räta)putta sedan av bägge maskorna från stickan. sticka sedan 2a m. hoppas du förstår. principen är att man tar maska nummer två före ett.