lördag 17 maj 2008

Jag gör andra saker oxå ibland....

...som att tex baka som jag har gjort idag.
4 timmars bakning eftersom jag gjorde bullar på dubbelsats 2 gånger.
Exakt 207 bullar har det blivit, och då har jag räknat med dom vi redan har ätit upp åxå ;o).Ca 50 bullar:

150g mat och bakmargarin
5 dl mjölk
50g jäst
1 dl socker
lite salt
1,4 l mjöl

Fyllning:

Mjukt mat och bakmargarin( som jag brer på )
socker
kanel
vanillinsocker
( allt strös över efter önskad mängd,jag brukar ha ganska mycket för det är gott! )

Pensling:
Uppvispat ägg
Pärlsocker

Smölt smöret i en gryta och värm mjölken i en annan.Häll över smöret i mjölken och låt allt bli fingervarmt.
Smula ner jästen i en bunke häll över degvätskan.Rör tills jästen löst sig.
(Jag brukar ibland smula ner jästen och hälla sockret på,då "smälter" jästen och det blir lätt att bara hälla på degvätskan och det löser sig ganska fort.)
Mät upp mjölket och häll det luftigt direkt ur påsen.
Tillsätt socker och salt i degvätskan och mjölet.Spara lite mjöl till utbakningen sedan ca 1 dl.
Arbeta degen kraftigt i 5 minuter med maskin eller 10 för hand.Låt degen jäsa med duk över i ca 40 minuter.
Knåda degen smidig,kavla ut och bred på fyllningen.
Forma till bullar,jag gör alltid små knutar men man kan oxå bara rulla ihop den och skära i bitar.
Lägg i bullformar och låt jäsa ca 30 minuter.
Pensla med ägg och häll på pärlsocker grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 20minuter.Kan ju skilja från ugn till ugn så ha lite koll.

Receptet är faktiskt från Kungsörnens mjöl, jag tycker detta recept är så himla gott!

NU tänker jag i alla fall inte baka mer utan nu ska de sista bullarna i påsar och sedan in i frysen!

Ha en skön kväll!
KramMAlin

3 kommentarer:

gulligan sa...

mums vad gott!!
Vad mycket fint du gör! Så fina dockkläder!

á Yeliqa sa...

Åh så gott det där såg ut. Det är rent så jag känner lukten av nybakade bullar ända hit upp i Norrland. Samskens...

Rednoserunpet sa...

mmm yummi.. mina favoriter är kanelbullar.. min kompis gör varje gån mycket om dom när jag kommar till sverige.. denna recept ska jag gör på en gång. tack för det