fredag 11 april 2008

Nya garner

Idag körde jag min farmor till Mitt Broderi igen.En lokal handarbetsaffär här där vi bor.Vi brukar åka ut dit hon och jag ganska ofta då hon handarbetar väldigt mycket.Jag kan lätt säga att jag vet vart jag fått mitt intresse ifrån. =o)
I alla fall så skulle hon köpa sig broderigarn till en julduk och själv letade jag mönster på mössor.Hittade en som jag kan tänka mig att i alla fall prova sen om jag inte hittar det jag exakt är ute efter men, men.
Fick några garner av min söta lilla farmor igen och jag tycker färgerna är SÅ fina ihop!Jag tror att de ska få bli dock koftor MEN jag är oxå väldigt sugen på att sticka nån tröja till min pojk i dessa färger.Ska bara hitta ett bra mönster att sticka efter och sedan kanske jag ger mig på att sticka en tröja till honom som han kan ha sen nu i vår.Han har så dåligt med kläder för tillfället och inte har jag pengar så vi kan åka och handla heller.Känns trist MEN jag får försöka hitta lite mönster i mina tidningar och se om jag kanske kunde sy upp lite till honom oxå.
Måste bara få TID till allt!!!!! ( Fast om man slutade sitta vid datorn kanske det skulle bli liiiite mera tid he he he....)

Idag ska jag spänna upp en gul kofta jag stickat till dockan och pressa den och så får vi se om jag hinner börja sy ihop något på den imorogn.Har suttit och letat lite mönster till väskor på nätet idag,hittade väl 2 som jag tyckte var helt ok i alla fall.Nu är det bara den där mössan till mig oxå som jag ska hitta.Det finns verkligen inte nåt mönster nånstans...fniss..Men skam den som ger sig!

Hoppas jag ska ha några färdiga alster snart att visa här i bloggen, tänk om man kunde få slippa jobba och bara va hemma och handarbeta istället he he he...Inte dumt alls tycker jag!Kanske blir det mindre tid sedan när jag blir ensam oxå ,eller tvärtom mer, vi får se.Jag hoppas på det senare i alla fall.Men den som lever får se...fniss...

Ha en fin dag ( idag har vi sol!)
Kram Malin

2 kommentarer:

Lappeklipp sa...

Hej Malin, kul att du varit inne och kollat på min blogg. Du frågade om "börsarna" och de är 16 cm breda vid metalldelen, alltså inte så jättesmå. Du kan säkert hitta likadana metallås i någon hobbyaffär de finns i olika bredder. Jag har också sådana som är 8 cm. De är inte alls svåra att göra själv. Jag skall försöka hinna göra en bildserie på min blogg hur man tillverkar börsarna. Ha ett trevligt veckoslut!!!!!!

Timotei sa...

Hei!
Høres ut som du har hatt en koselig bytur sammen med din farmor. Nydelig garn du har fått med deg hjem. Mandarin Petit er et deilig garn å strikke med. Har noen nøster liggende jeg også som jeg fant på salg en gang. Og da måtte jeg jo bare kjøpe selvfølgelig...Masse fint stoff fra Stoff og Stil har du også fått tak i ser jeg. Tenk alt det fine du kan sy av alt dette! Og du, fine dukkeklær du viser bilde av lenger ned her også! Så koselig med den rutete kjolen.
Jeg tenker som deg jeg også, tenk om døgnet hadde flere timer, noen ekstra der en bare kunne sy og sy og sy. Det ønsker jeg meg!