söndag 27 april 2008

Helgerna går så fort!

Jag vill att helgerna ska vara längre,så man hinner lite mer.Kunde man inte jobba 2 dagar och vara ledig 5 istället?? ;o)
Denna helgen har vädret varit ok med både lite sol och moln så utom idag då vi inte sett solen alls.Men jag har å andra sidan kunnat sitta inne utan dåligt samvete för att det är fint väder ute.Håller på att tvätta det sista i sängklädes väg så det har inte bivit några tyger idag.
Dock har jag faktiskt gjort nästan 3 par byxor till så nu är det inte många gamla byxor kvar att sy faktiskt så är den högen borta ( men jag sydde de 2 nya idag och ska bara ha i resåren sedan...fniss..)I förra inlägget skrev jag ju att jag skulle sticka på tröjan igår så jag skulle få klart den sista ärmen på den...det gjorde jag inte....Jag fick istället för mig att jag skulle virka mormorsrutor och göra en filt.Jag kan ju inte direkt virka men stolpar och luftmaskorkan jag.Letade reda på en beskrivning som jag visste jag hade och plockade fram lite garn och satte igång här mitt i natten framför tv:n...fniss....I början gjorde jag fel och jag fattade ju inte mycket av mönstret ( jag och läsa mönster - jag är helt koko i huvvet när det gäller att läsa mig till saker...suck...) men med lite ordnande hit och dit så gjorde jag lite som jag tror och jag fick ju till det riktigt bra till slut.Visst de är ju inte jätteraka och snygga men övning ger färdighet.Blir väl finare sedan när de är ihopsydda och pressad oxå?? Hoppas jag i alla fall. Har säkert inte gjort rätt enligt beskrivingen men när det var saker jag inte fattade vid när man ska börja vissa varv osv så fick det bli lite eget.Måste ner till farmor så att hon kan förklara för mig för jag måste ju lära mig att förstå vad allt menas i mönstren så att säga.

Ja vi får väl se hur det går och hur stor jag orkar göra filten men jag valde färger jag själv tycker om såklart så den blir ju lite tjejig.Kanske byter jag ut det rosa sedan och gör en med blått i oxå och kanske tar med till julmarknaden om jag blir nöjd med det.Vi får väl se...fniss...Kul att göra nåt annat igen och variera lite i alla fall. ( precis som om jag inte har några project alls på gång he he he....)

Nåja nu ska jag strax iväg och träna här och sen är det tidig säng ikväll bara för jag jobbar tidigt sedan imorogn.Vill inte jobba just nu..men denna veckan är bara 3 dagar i alla fall.Härligt att vara långledig sedan!!!

KramMAlin

1 kommentar:

á Yeliqa sa...

Åh så fina de blev. Gillar också färgerna jättemycket och ser filten kommer att bli kanonfin :) Jag har också planer nån gång i mitt liv att virka en filt med mormorsrutor, kanske blir det till barnbarnen :) Jag är mest orolig för att fästa alla trådar *Hualigen*