måndag 14 mars 2011

Maska / Masking

Hej på er!!
Jag är så dålig på att uppdatera denna bloggen för tillfället.Har inte blivit det minsta virkat eller stickat den senaste tiden utan bara en massa massa papperspyssel!
Jag har oxå gått och blivit Dt medlem hos Kristinas så då vill man göra massa jobb dit oxå bara för att det är så roligt.
Känns som att man har alldeles för lite tid för allt det som man vill göra.En del av papperspysslet jag gjort kan jag inte visa då jag ansökt som Dt med dom alstren men jag ska visa sedan när det är tillåtet.
En del av mina andra saker kan ni se på sidan med allt mitt papperspyssel om ni vill.
Tänkte i alla fall lägga upp den tutorial jag gjorde för att maska stämplar.

Hello!!
I´m so bad on update this blog at the moment.I don´t do any crocheting och needlework right now it´s only scrapbooking at the moment.I have also bekome a Dt member att Kristinas and do work for it because I think it´s so fun!
It fells like I have so little time for everything I want to do!!
I can´t show you some of the papperwork I have done since I´m aplying fot Dt with it but as soon as I can I will show you.Some of the things I have done you can see on my scrapbook site if ypu want.
Well I thougnt I will show you the tutorial I made for Kristinas on how to mask stamps.
Sorry but it is in Swedish but ju can understans just by looking at the picture I think, otherwise just ask.
---------------
Hej på er!
Idag tänkte jag tipsa er om en teknik som jag själv tycker är väldigt rolig och det är att maska.
Maska betyder att man ”sätter ihop” flera stämplar när man ska stämpla ett motiv så att det blir som ett enda motiv i slutändan.
Det som är så roligt är ju att man kan göra massor av fina ihopkok av stämplar så man  verkligen får något som känns lite mera eget. Du kan sätta ihop allt från 2 stämplar till hur många som helst egentligen. Du kan göra kort, skyltar, almanackor, ja allt möjligt! Här är det bara fantasin som sätter gränser!
Jag tänkte visa lite lätt här hur jag själv går till väga när jag maskar så idag har jag maskat ihop en liten bild med påsktema.Det är ju snart påsk så jag tyckte att det passade bra. :)

Jag börjar med att välja ut de stämplar som jag skulle vilja använda till min bild. Det är också viktigt att du INNAN du stämplar bestämmer dig för HUR du vill ha dina stämplar. Vilka som ska synas bakom och vilka som ska synas fram så att säga.
De stämplar som ska synas fram stämplar jag upp på ett vanligt kopieringspappar och klipper ut.
Den stämpel som sen ska synas längst fram stämplar jag på mitt albumblad eller akvarellpapper eller vad DU nu använder att måla på. När jag har stämplat upp denna stämpel så tar jag den utklippta bilden och sätter fast lite lätt över med en liten tejpbit på baksidan. Viktigt är att det sitter precis ovanför din stämplade bild.

Sen fortsätter du med att stämpla på bilden som ska synas lite bakom din första stämpel. Nu gör det ju inget att du stämplar på din första bild eftersom vi skyddat denna med en kopia över.

Sen fortsätter man bara på det här viset tills man är nöjd eller har använt alla de stämplar som man ville ha med på sin bild.

Man får ha lite koll så att stämplarna hamnar i bra ”höjd” mot de andra som man har stämplat och det är också sådant man får tänka lite på innan när man funderar lite på hur man vill att bilden ska se ut.

Såhär blev min bild när den blev klar. Jag har använt hela 7 olika stämplar till denna bilden och nu har jag förmodligen en bild som är lite mer ”min egen” när jag satt ihop detta lilla söta tjejgäng. Kanske ska de ut och påska ihop sen? ;)
Jag valde också ett TEMA för min bild, i detta fallet påsk som jag hoppas att man ser.
Tulpaner i kärran,påskägg och lite djur som fjärilar och kanin/hare osv osv. Man kan göra MASSOR tycker jag med sina stämplar bara genom att maska!
Hoppas ni har lust att prova!
--------------
Hugs / Kram Malin

Inga kommentarer: