måndag 27 oktober 2008

En till tävling!

Oj vad det droppar upp tävlingar här och där.Det är ju JÄTTEKUL, jag är sällan med i några,jag brukar ändå aldrig vinna.Men man kan ju inte heller vinna något om man aldrig är med...fniss..
Sen hittade jag till My Lovely Christmas Home en julblogg helt enkelt och jag som LÄNGTAR så efter julen i år!!! Det är många år sedan jag längtade så till julen som jag gör i år på nåt konstigt vis...fniss..Här kan man oxå vinna en jättefin tändsticksask, jag som är så mycket för tändsticksaskar tyckte det var en perfekt tävling för lilla mig.Och asken är ju underbart fin,enkel och stilren tycker jag.
Kolla in sidan den är UNDERBAR!!!!

Kram Malin

söndag 26 oktober 2008

Japp, detta har varit mitt lilla projekt den sista tiden ( förrutom filten som jag håller på att sticka oxå då...) det är så kul att göra mössor till dockan, även om jag självklart inte BARA kan göra mössor...fniss..Blir kallt för dockan då...fniss..Nåja dessa söta mössor har jag gjort det sista, min farmor har hjälpt mig att virka blommorna eftersom jag är jättedålig på att virka.Men hon ska, så fort jag har tid, få lära mig hur man virkar dessa små blommor.Jag var där i fredags så hon virkade blommorna medans jag var där.Såg lite pilligt ut för mig som inte är nån hajjare på virkning, men attans om jag inte ska kunna lära mig att göra dessa blommor oxå sedan.Perfekt att använda de små restgarns snuttarna man alltid får över när man stickar till att virka små blommor av! Jag gillar att försöka använda upp det mesta av det garn jag köper eftersom garnet är så jäkla dyrt.

Så nu har min söta lilla farmor fått några små restgarns snuttar som hon lovade att göra blommor av till mig sen kanske när jag är utan barnen nån helg ( och inte har så fullt upp hela tiden som jag alltid verkar ha på nåt mystiskt sätt ) så ska jag åka dit så hon får lära mig!Nu vill jag göra MASSOR av mössor igen!!Kul att hitta på lite egna mönster till mössorna tycker jag sen ändrar man sitt mönster lite här och lite där så har man helt plötsligt en helt ny mössa.KUL!

I helgen har jag varit i Ullared oxå, alla julklappar är nu klara känns skitskönt!
Igår när jag kom hem och klapparna var inslagna hamnade jag framför tv:n och passade på att montera all de stämplar jag hade som inte blivit monterade ännu:Skönt att få det gjort oxå eftersom jag är så sugen på att scrappa lite oxå.Ska ju på scrapträff en 16 november så det ska bli jättekul faktiskt.

Har funderat och funderat..jag har änligen fått ett par dubletter så EVENTUELLT kommer jag ordna nån liten tävling eller utlottning av detta framöver för de som är sugna på att få nån ny stämpel..kanske blir det nåt litet stämpelpaket eller så.Vi får se vad jag hittar på om jag bara får fundera lite...fniss..Håll utkik om du är sugen på tävling eller utlottning av nåt slag!

Nu ska jag börja på en beställd mössa jag! Vad gör ni denna söndag??
Kram Malin

tisdag 21 oktober 2008

Längtar till julen...

Ja det gör jag nu...ja jag vet att jag inte är riktigt klok men i år längtar jag verkilgen dit! Att få pynta upp och få lite julmysigt och adventsljusstakarna i fönstren, en klädd fin gran som luktar jul liksom och bara få sitta och mysa i vardagsrummet med nåt handarbete framför tv:n och käka clementiner. =o)

I år ska jag ÄNTLIGEN ta och sy upp julgardiner till mitt kök, har inte haft några på 4 år sedan vi flyttade hit till huset,jag ska oxå se om jag kan hitta nåt fint tyg till Amandas rum så att även hon kan få det lite julmysigt,hon har haft helvita gardiner sen vi flyttade in oxå eftersom jag aldrig hittar nåt.Och hennes rum är lite jobbigare att sy till eftersom jag har öljetter där men jag kan ju bara köpa en annan stång om det ska vara så.Har tyg till mitt kök så jag ska inom det snaraste försöka få sytt dom och även hitta till Amandas rum.Jeppe har till sitt rum med stjärnor på som jag gillar jättemycket! Han är den enda som haft julgardiner här sen vi flyttade hit.Jag har alltid haft det förr men det har inte blivit av så man har liksom inte riktigt fått det där julmysiga känslan.I år ska den äntligen infinna sig i mitt hus igen!!Jag fick oxå hem en bok idag som jag bläddrat i , den var jättefin tyckte jag och det fanns en hel del project i den jag skulle vilja testa när tiden infinner sig så den ska jag behålla verkligen.Inget undra på att jag idag längtar ännu mer efter jul och lite ledighet! Har vi tur får vi vara lediga 3 veckor från jobbet i jul och jag funderar på att ta ut en kompvecka efter nyår oxå så att jag är ledig 4 veckor, vore HÄRLIGT, jag har så mycket sparad tid och varför inte ta ut den då så att man verkligen får vara riktit riktigt långledig och ladda batterierna igen!! Ska försöka få lite extra ledigt vid sommar oxå men det brukar va svårt efetrsom vi ofta har så mycket att göra då...Vi får se. =o)

I helgen åker jag till Ullared och köper julklappar! =o)

Kram kram!

söndag 19 oktober 2008

Tävling!

Åh vad jag skulle vilja vinna en!
Här finns tävlingen.
Nu är det bara att hålla tummarna!
Kram Malin

söndag 12 oktober 2008

Trött , trött, trött...

Jag skulle kunna gå och lägga mig NU, men gör jag det vet jag att jag vaknar mitt i natten och kan inte somna om igen.Jag är så jäkla trött!!!Jag fattar inte vart denna trötthet kommer ifrån, jag känner mig helt slut.Jag orkar inget, får inget gjort och alla arbeten och måste bara växer sig större och större...Jag får nog köpa hem koffein tabletter snart.... ( hur stavas det?? )

Nåja inget kul att visa, jag har inte ens stickat på filten i veckan.Kom ner och sydde några sömmar på det nya setet till dockan, det är allt.Jag måste få mer ork!!! Ögonen går ju i kors på en jämt, va trist det är.Man vill - men orkar inte.
Tänkte visa några gamla kort jag gjorde förra året men jag tror inte jag visat de här i bloggen så, varsegoda:Inne i kortet,det var ett dubbelvikt och de ville ha nåt där man kunde stoppa i pengar i....Det var min mamma och mormor som beställde dessa 2 kort.Jag blev nöjd med dom de var ju några av de första korten jag gjorde när jag började göra kort så de är ju inte direkt avanserade men lite söta sådär i alla fall...fniss...Sen hade man inte så mycket saker hemma men det gick ju få ihop kort för det.Och så baksidan på korten:
Var till min kusin när hon fick en liten pojk. Har nog fler kort att visa men det får bli en annan gång.Nu ska jag nog hämta filten och sticka lite i sängen - om jag inte somnar...GÄSP.....

KRAM!!!
Malin

torsdag 9 oktober 2008

Pappersgodis...

Jag skulle ha gått till skolan idag, till sonen hade jag planerat.Ställde kl på 7, den ringde , jag stängde av, jag vaknade 9:20...hmmmm...
Får göra ett nytt försök imorgon då...fniss...Ja man är ju inte mer än människa??
I alla fall så kom det med posten igår ett paket som jag hämtat ut idag,MASSOR AV HÄRLIGT PAPPER!Jag beställde lite på rea från ett företag, men sen vart frakten så himla dyr där så det jag sparade in på reran gick till frakt istället.Långt över 200:- i frakt.........Brukar frakten vara så dyr på scrapföretagen??? Jag kommer inte ihåg eftersom det var så längesedan jag köpte nåt i scrapväg men jag minns inte att frakten var så dyr? Eller så var det bara från detta företag?? Nåja, hem kom i alla fall mina saker.

Köpte en hel hög med papper som det då var rea på.Samt att jag hittade 2 album.Jag har länge velat ha ett rött, ett grönt och ett svart album, helt enfärgade utan några krussiduller och här hittade jag då äntligen ett rött.Dock inte de övriga färgerna men så fanns det ett i beige oxå så jag slog till och tog även ett sådan.Gillar de enkla pärmarna och nu har jag ju nåt att sätta in mina få alster i. =o) Blev oxå 3 burkar med blommor.Nu är jag JÄTTESUGEN på att scrappa lite men det dröjer nog ett tag till tyvärr ändå.Har så mycket annat som måste bli klart här hemma....Vad jag ska njuta den dagen jag är så pass klar här hemma och liksom kan börja hålla på mer med mina hobbys igen!!

Ibland är det värdelöst att ha så många hobbies,ha så mycket man tycker är kul att göra för man får ju inte tid till allt!!! Man skulle gilla bara en sak, tänk så lätt det hade varit...fniss...men så är det och tänk så trist det hade varit att missa alla roliga saker...fniss..Nåja det blir nog tid, så småningom i alla fall. =o) Synd att allt är så HIMLA DYRT bara, annars hade man ju kunnat shoppa hur mycket som helst bland allt fint som finns, rik skulle man va....

Usch, jag är verkligen astrött idag, fick jobba som en gris alla 9 timmar på jobbet igår, inte en lugn stund.Tiden gick superfort men fy så trött jag var efteråt, och ÄR fortfarande känner jag.Hade tänkt hinna med lite här idag en det blir nog inget med det, får ta igen det i helgen om det går..nåja, det springer ju inte ifrån mig. ;o)

Ha en underbar dag! SNART ÄR DET HELG!!!
Kram Malin som jobbar sista dagen idag om det inte blir övertid på fredag. =o)

onsdag 8 oktober 2008

God morgon!

Jösses så TRÖTT jag är idag.Vaknade 7:40,ont i ryggen satt uppe en liten stund.Sen bara nä jag vilar bara lite till och tjoffs så var kl 9 ....men jag är så trött idag så usch.Solen lyser med sin frånvara idag så jag är glad att jag passade på att gå en promenad med stavarna igår. =o) Älskar solen!( Klicka på bilden för att se den större.)
Om en stund ska jag ställa mig och stryka igen, så trist så...SEN tänkte jag försöka komma ner lite i syrummet idag.Vill så gärna sy lite.Ibland funderar jag på att ställa upp maskinen på bordet i vardagsrummet igen så man typ bara kan sätta sig och sy 10 minuter om man vill och hinner det.Det är bara det att det blir ju alltid så STÖKIGT när jag river fram saker där och det är så jobbigt at se tycker jag...fniss..Vilket dilemma va...fniss..

Men det vore kanske en bra ide ändå nu fram till jul eftersom jag gärna vill försöka få lite mera gjort.Samtidigt vet jag hur jag är, då river jag upp mer och mer och till slut har jag ett helt berg av saker där inne och då blir jag stressad för att det känns så stökigt istället. Jag har ett jättebra rum i källaren,längst in där nere huserar jag med alla mina saker och det är helt ok.Men ibland känns det lite som världens ände oxå och särskilt när barnen är här så kan man ju inte sitta där för man har inte koll på NÅT där nere i hörnet liksom.Går bra när jag är själv men ändå....Dock finns det ju inget annat rum att nyttja för detta ändamål förräns barnen i så fall blir så stora och har flyttat hemmifrån ( hemsk tanke just nu...fniss...)

När barnbidraget/lönen kommer ska jag äntligen ta mig i kragen och åka till Skövde och hämta ut min servade brodermaskin igen.Kanske kan man få lite dockkläder gjorda med lite fina broderier på då oxå.Men jag antar att det blir svårt att hinna med ås mycket då jag knappt hinner nu.Men vi får se, ska bli kul att sy på den maskinen igen för det har jag nog inte gjort på över att år nu.Är som jag skrev i nåt inlägg för ett litet tag sedan jättesugen på lite nya maskiner, men nån måtta får det ju vara på det hela.Men jag ska nog ta mig en liten demonstration där i alla fall på den nya husqvarna.Man kan ju bara börja kika sig omkring lite så smått,kolla runt och få testat lite olika så att säga.Det är alltid kul och så småningom kan man ju investera i nåt mer.En coverlock eller overlock eller nåt...ja vi får se helt enkelt. =o)

2 dagar kvar att jobba och sen är det äntligen helg igen! Gud så man längtar efter helgerna hela tiden!!Synd man inte va rik då skulle jag gå ner och jobba halvtid. =o)
Visar en fint stikad kappa här uppe på bild.Jag har stickat MASSOR av dessa genom åren, de har varit jätte populära och de håller otroligt bra.Den första jag gjorde till Amanda har vi fortfarande kvar,va kan hon ha varit då..5-6 år kanske?? Och den är fortfarande lika fin efter all lek.Hemmagjort är bra! =o)Man vet att det håller, man har bra kvalite på garnet och sömsmåner som är väl tilltagna så att de inte spricker!Hatar dessa köpta kläder som bara går sönder i sömmarna och sedan finns ingen som helst sömsmån så att man kan laga det,DÅLIGT!!

Nä nu ropar strykgärnet tror jag...Hmmmm ;o)
Ha en fin dag!
Kram Malin

tisdag 7 oktober 2008

Det går inte undan...

...men det går ändå sakta men säkert frammåt. =o)
Jag stickar lite på min filt då och då.Tyvärr har det inte blivit så mycket alls den senaste veckan då mina barn har varit här.De tar all min tid.Min son är lite busig i skolan oxå så jag har fått lägga väldigt mycket fokus just där.
Tog ledigt i fredags och var med i skolan sen hade han lekförbud i helgen fre-lör så då var jag mycket med honom.Vi åkte till Skövde och shoppade, byggde med lego i TIMMAR verkligen och bowlade på söndagen.

Igår måndag var jag med igen i skolan.Det går jättebra så länge jag är med där men när jag har gått hem kommer buskillen fram igen - tyvärr.Men det är bara att fortsätta kämpa.Nu kommer vi ha ett belöningsschema här hemma när han är här, eller vad man nu ska kalla det hela.Eftersom det inte biter att få lekförbud och godisförbud samt prata prata prata så får man försöka nya vägar eftersom jag inte vill ha en liten ligistunge i skolan som skolkar och skiter i allt när han blir äldre.Det klommer enkelt innebära att en bra dag i skolan ritar vi en glad gubbe för den dagen, en dålig dag får vi rita en sur gubbe.När vi har tillräckligt många glada gubbar ( hur många får vi bestämma ihop ) så belönas det med något bra.Antingen hittar vi på nåt kul som att gå och bowla eller kanske få köpa en liten legofigur i leksaksaffären eller nåt.Inga hisnande saker alltså men NÅT för att försöka motivera honom till att strunta i busen.Vi får se hur det går, vi får ju prova några veckor antar jag för det kommer ju bli både bra och dåliga dagar....

Nu kommer jag vara med en del i skolan, inte varje dag men minst 2 ggr i veckan när jag jobbar kväll och den andra veckan får hans pappa vara med 2 ggr i skolan då han jobbar kväll.Det kommer gå upp och ner men vi får kämpa på, för han ÄR ju en go kille egentligen men han är så lättpåverkad och dras lätt med i busen.....Själv har man ju sedan oxå ett heltidsjobb att gå till,jobbar till 23:12 och igår stupade jag i säng är jag kom hem.Men positivt är väl att det var längesedan jag sov så pass hårt och bra att jag inte vaknade en enda gång på natten.=o)

Nåja jag har många ideer i huvvet för dockan, jag hoppas jag ska kunna få några av dom gjorda innan julmarknaden är, det är ju inte långt dit nu och det vore kul att ha lite mera dockset med sig dit känner jag.Dock får det väl bli vad det blir eftersom barnen måste gå först!Idag är det stryktvätt som gäller skittråkigt att stryka men jag får ta lite i taget.Har ett berg eftersom jag inte fått nåt gjort i helgen när det gäller sånna saker.Dock ska jag FÖRSÖKA att sy lite nån förmiddag och hoppas vara så pass klar med mycket i veckan så jag kanske kan få sitta lite vid symaskinen i helgen.Barnen ska vara här lör-sön då deras pappa ska bort och så är det kalas.....jag kommer väl sitta och sy som ett jehu veckan innan markanden...fniss...

Ha en fin dag, här är det SOL just nu!! Härligt så det får nog bli en liten kort promenad sedan innan jobbet.
KRAM!