söndag 31 augusti 2008

Nya stämplar!

På första gången på...EVIGHETER skulle jag vilja säga, så har jag köpt mig några nya stämplar.De är så underbart söta att man bara inte kan motstå dom.Så idag har jag provstämplat dom och jag hoppas, hoppas jag ska kunna sitta och måla dom sen med.Jag blir så sugen på att göra kort igen så jag måste verkligen försöka få lite mer tid för mitt papperspyssel och inte bara sy, sy, sy hela tiden.Det är den där marknaden som fått mig sån att jag tycker inte jag hinner göra nåt annat men jag blir oxå lite trött på att bara tänka dockkläder hela hela tiden..men å andra sidan så får det väl bli det det blir nu och kanske kan jag då ta och göra lite annat nu istället..fniss..

Det är lite jobbigt ibland när man tycker att så mycket är kul.Ibland önska man nästan att man typ BARA tyckte det var kul att sy, men nej då här tycker man oxå om att sticka, brodera, stämpla och göra kort,scrappa, förnya saker som tex en gammal träljusstake, fixa och dona i hemmet, datorn...you name it...Det blir inte billigt och än värre är det ju nästan när man har mindre pengar än man skulle vilja ha för det är inga billiga hobbies nåt av dom! Möjlligtvis mina träloppisfynd som bara ska målas om då...fniss..men vem kan hålla sig till bara det??!! För att inte tala om hur lite tid man har, dygnen är alldeles för korta och man spenderar ALLDELES för mycket tid på jobbet istället för att vara hemma och pyssla....;o)

Hur ska man få detta att gå ihop tro?
Men det är tur att jag har nåt att göra när jag blir gammal! =o)

Kram Malin

torsdag 28 augusti 2008

Symaskin?

Idag var jag in till Skövde för att lämna in min brodersymaskin...När man syr så kan den spänna till tråden så pass att den går av mitt i när man broderar eller syr.Mycket irriterande och jag vet inte varför den gör så, så den har stått väldigt länge, säkert över 1 år nu helt oanvänd i syrummet( tur jag har en gammal husqvarna från -74 att sy på...).Känns ju ganska onödigt så idag tog jag mig i kragen, packade in symaskinen i bilen och drog till Skövde för att lämna in den.Service på den ska jag oxå ha samt att det skulle kolla en sak med broderiet då den syr lite kass konturer ibland....Vi får se vad kalaset går på sedan, han ska ringa mig först.I alla fall så han som sålt maskiner där innan gör inte det längre då han flyttat utan sköter bara servicen på dom MEN nu hade då tjejerna tagit över och skulle börja sälja maskiner och de skulle ju såklart få in en helt ny brodermaskin nästa vecka då de åkt på mässa eller vad det var.Vi ska nog boka en tid sedan så att hon får demonstrera den för mig.JÖSSES så kul det vore att få sig en helt ny maskin ( ja jag ska inte klaga egentligen för jag köpte den andra 2001 så den är ju inte JÄTTE gammal...men i alla fall...)... Den kostar ju MÅNGA tusenlappar såklart men kolla kan man ju göra och få en demonstration, det vore ju väldans kul.

Ska jag köpa mig en maskin idag så lär det ju bli på avbetalning och jag vill ju helst slippa det men en sån dyr maskin har man ju inte pengar till på fickan direkt. Skulle oxå vilja ha en overlock maskin och en coverlock maskin.Ja jag kunde ju få bra pris om jag köpte ett paketpris he he he självklart det hade jag själv sett till, plus att jag hade tiggt till mig massa extra saker oxå det ska man ju när man handlar så dyrt.Men detta blir väl bara drömmar..men i alla fall...drömma är ju gratis som tur är och en demonsration kostar ju inget det heller...fniss..jag ska i alla fall boka tid för en sådan...fniss...

Vad har NI för maskiner, nöjda och vad kan ni rekomendera?? Jag är ju bara hobby sömmerska och syr ju inte mycklet just nu..men ändå....man får väl mer tid ju äldre barnen blir oxå..eller???
Vad tycker ni om för märken på maskinerna, kör ni samma rakt över eller har ni olika?

När jag gick i skolan sydde jag ju på en husqvarna som jag alltid gjort och jag tycker dom är bra men jag har å andra sidan inte provat nåt annat märke heller.MEN dock tyckte jag att Berninas overlock i skolan var mycket bättre än husqvarna, de hade ju dessa 2 där när jag gick där....Hmm ska bli kul och kanske ska jag kolla runt lite få lite demos här och där och kolla efter lite...vem vet, det kanske blir en ny maskin på avbetalning så småningom ändå?? ;o)

Kram Malin

lördag 23 augusti 2008

Världens godaste kyckling gryta!

Oj, nu har jag inte skrivit här på ett bra tag, jag har helt enkelt inte haft nåt att skriva om.Jag har mest jobbat de sista 2 veckorna sen efter semestern då vi kört in 2 nya maskiner på jobbet.Har varit helt slut rent ut sagt så handarbeta har det blivit NADA av den sista tiden TYVÄRR!! Nu väntar jag på att få nya stickor till mössan jag håller på med eftersom stickan gick sönder när jag började sticka och de hade inga fler hemma.SÅ när den är klar ska jag visa er sedan.

Idag ska vi i alla fall äta världens godast kycklingsoppa här.
Jag bara älskar den och barnen likaså, som TUR är...fniss...
Och eftersom jag ska göra den här idag igen så tänkte jag faktiskt dela med mig av receptet till er oxå, snällt va...fniss...Kycklingsoppa:

1 msk olja
1 tsk stark curry
1 krm cayenne peppar
3 strimmlade kycklingfileér
1 strimlad rödlök
1 strimlad gul lök
3 dl fint strimlad vitkål
8 dl grönsaks eller köttbuljong
1 grön strimlad paprika
2 dl Crème fraiche
Svart peppar gärna nymald, salt
1 dl kryddgrönt tex persilja, citronmeliss, salvia

Värm oljan i grytan med curry o cayenne och låt kryddorna svettas lite i oljan.
Rör i strimlad kyckling och låt den fräsa med en liten stund och få lite färg.
Rör i lök och vitkål och häll på den mesta buljongen.
Sjud sakta under lock i ca 15 minuter och späd efter hand på med mer buljong.
Rör i paprikan som inte ska kokas helt mjuk.
Tag upp en bit kyckling och se så den är klar.
Rör i crème fraiche och låt koka ytterligare några minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Strö på kryddgrönt och servera ryckande het.

SÅ GOD!!!

Idag ska jag och barnen åka på bio, man får ju hitta på lite med dom och vara med dom nu när man bara har dom varannan vecka så det blir inte mycket sittande här did datorn alls just nu.Man vill liksom passa på att vara med dom nu när man inte får träffa dom lika mycket, jättetrist när dom inte är här tycker jag en givetvis måste de ju få vara hos sin pappa oxå. =o)

Igår kväll höll barnen på att göra garnbollar och till sist satt vi i Jespers rum på sängen och donade.Han snurrade på och jag klippte garnbitar och Amanda satt bredvid och åt chips.(Amanda hade gett upp och skulle fortsätta typ idag och idag är den klar...)Han tyckte det var SÅ mysigt...fniss..Tänk vad lite som behövs för att barnen ska tycka att det är mysigt!Och jag håller med honom så jag sjuter handarbetet åt sidan en hel del när de är här just nu och sitter med mina saker mest när de leker med kompisar om man ite har en massa annat som måste tas hand om.

Nu ska jag klä mig för jag har precis kommit ur duschen och barnen kommer snart hem från fotbolls träningen.De går ju själva då vi bor precis intill, jättebra...fniss..
Kram Malin

onsdag 13 augusti 2008

Då var det som vanligt igen.

Det känns inte att jag haft semester...snyft..jätte trist när det känns så men nästa år ska jag verkligen ta till vara min semester och faktiskt inte ställa upp på alla andra hela tiden utan faktiskt lära mig att säga nej oxå känner jag. =o)
Jag har redan börjat säga nej till folk om saker eftersom jag faktiskt känner att jag måste få lägga lite fokus på mig och mitt lite nu.
Barnen är hos sin pappa och jag saknar dom en hel del.Jag hoppas dom kommer till mig i helgen i alla fall då jag är ledig.De är hos pappa i 3 veckor nu då han är sjukskriven fortfarande och jag jobbar.Istället för att behöva vara på fritids osv....

I alla fall har jag inga färdiga alster att visa men jag kan visa vad som kom från USA i veckan
( jag skulle verkligen vilja resa dit någon gång! )Så fina de är tygerna.Kunde bara inte låta bli att köpa några meter när jag satt här en natt och hade tråkigt.Ska bli kul att sy av dom men först ska de tvättas, det blir väl till helgen.Nessesärer känner jag redan att jag vill göra av tygerna, kanske nåt litet lapptäcke om jag ska våga mig på att prova det???Klänning till dockan kanske..ja vi får se helt enkelt vad det kan bli.Underbart söta i alla fall,där borta finns så mycket fint!!!

Jag har ju börjat fundera lite över " mitt liv" så att säga.Jag är 35 nu och behöver kanske veta vad jag vill bli och göra "när jag blir stor" ;o)
Ska man försöka hitta nåt KUL jobb eller ska man traska vidare i det man har osv osv.Finns så lite jobb här och för mig som ingen utbildning har blir det ännu svårare att hitta nåt annat.Att läsa vill jag inte,jag tycker det är aptrist att plugga men vad ska man då göra om man vill ha nåt annat jobb.Bara söka och slöka och hoppas på turen.Arbetstiderna blir sämre än nu,kanske t.o.m lönen men tänk så underbart att ha ett jobb som man älskar att gå till och som man t.o.m kan längta till när man har semester.Det vore ju verkligen drömmen.

Kolla in HÄR, där vill jag jobba!
Kolla in filmen från butiken, rena drömmen verkligen! Skulle verkligen kunna jobba 10-18 om jag fick jobba i en sån rolig butik, Butik är kul att stå i tycker jag om det är roliga saker i butiken så att säga...fniss...
Denna packen skulle jag vilja köpa från denna butiken i alla fall....Synd den ligger så långt bort annars hade det varit kul att åka dit någon gång men det är LÅÅÅÅÅNGT upp i Norge. =o)
Ingen som har tips på sånna fina butiken här i Sverige?? Gärna runt västergötland men annat går oxå bra...fniss..

Kram Malin

måndag 11 augusti 2008

Då var det dax...

tyvärr...Idag börjar jag jobba.4 timmar kvar tills man ska stå där inne på fabriken igen.Jag vill ha ett ROLIGT jobb! Vart hittar man det????
Kanske får man börja plugga igen till något. men vad?? Jag står gärna i butik för det är ganska kul även om tiderna är kass.Här är tiderna bra men jobbet trist...

Nåja nu ska jag strax ut och börja klippa lite på gräset, försöka medans det håller upp lite så får jag klippa så långt det hinner för det börjar bli så långt nu.
Tänkte visa ännu en söt klänning till dockan innan jag går ut:den är så fin tycker jag.Bara för jag ska börja jobba idag är jag jättesugen på att hålla på med mina dockkläder, men så brukar det väl vara.Har ju kommit igång så de sista dagarna nu med syandet så det är synd man ska börja jobba.Är väl så kul nu bara för jag inte fick nåt sytt de första 3 veckorna på semestern knappt.Klart att man så gärna vill hålla på med det nu när man ska börja jobba....men det är väl bara att bita i det sura äpplet och stå ut....4 dagar sen 3 dagar helt ledig.LÄNGTAR!

Nu ska jag klippa gärs.
Ha en fin dag allesammans och ni som fortfarande har semester får verkigen NJUTA!
Kram Malin

söndag 10 augusti 2008

HJÄLP...suck....

Usch jag vet inte hur vi ska göra med mitt bord till marknaden.Kanske blir det inte ens någon marknad jag vet ju inte det är om jag får bord nu.
Mamma va här förrut...Jag försökte få till nåt med hur vi ska visa upp sakerna men fy det blr inte bra.Hittade ett gammalt nattusbord i källaren som jag provade med men jag tycker nog det blir för djupt.....suck va svårt det här var!!!
Vi ska bygga lite ställningar vi kan ha på bordet så man kan hänga upp en del av kläderna, det behövs, vi kommer oxå behöva bygga nån typ av ställning som vi kan ha bakom bordet och hänga kläder på om jag ska kunna visa alla olika som jag har.Jag har egentligen inte mycket dockkläder osv men man vill ju ändå visa alla sorter man gjort så folk inte missar något...eller???Ja, detta var inte lätt.Det ska ju helst dra till sig ögonen så att säga och det gör det ju inte här i alla fall.Vi funderar på att bygga nån liten typ av ställning över bordet och klä med konstgjort granris oxå för att rama in lite om vi inte får ett bord med tak....Nä jag får packa ner allt och sen får vi försöka göra om lite, detta ser inte klokt ut alls!
Några förslag??? Jag får väl leta tips på nätet......

Kram Malin som har ångest för att börja jobba imorogn...B L Ä !!!

Dock klänning

Ja idag har jag hunnit med mycket fast kl bara är 9:30 på morgonen.
Jag har damsugat hela mellanvåningen,plockat iordning och diskat.Ätit frukost, damsugat trappen upp till övervåningen och tagit kort på dockan i 2 olika klädset.
Tänkte att ni skulle få se det ena här:Så himla gulligt är det. Trosor är det till oxå som synes.
Jag ska ha det på när jag står på marknad.
Ja jag hoppas ju det blir marknad.
Jag trodde att vi redan hade bord men vi kommer få bord om någon av de "gamla" hoppar av antar jag, som förra året eftersom de ofta står år efter år osv.Man står väl i reserv eftersom det tyvärr inte finns så många platser.Men visst behöver det komma in något nytt oxå så det inte bara blir samma varje år, eller hur! ;o) Ja vi får väl besked i god tid antar jag.
Men vi hoppas på det bästa.
Annars ska vi försöka stå på en marknad som även är på park här i Hjo helgen innan.Nåt kommer det säkert att bli.

Jag fick en förfrågan om att stå på en marknad i Skara den 23 Augusti oxå.VÄLDIGT lockande...
Men jag tackar nog nej i år eftersom jag tycker att jag inte har tillräckligt med uppsydda saker IFALL jag nu även ska stå på julmarknad...( precis som om jag vet att jag säljer då...fniss..men ändå...)Jag får ångra mig om det inte blir något antar jag men just nu får jag koncentrera mig på det tror jag och är det kul kommer jag fortsätta stå på marknader framöver.Så kanske nästa år även i Skara då. =o)
Jag får fortsätta sy upp lite kuddar sen antar jag, de har varit populära och det är kul!

Nu ska jag fortsätta här hemma igen,kanske vila en stund för jag är skittrött egentligen men kunde ju inte sova för ryggens skull.
Här regnar det idag,grått ch mulet som det varit nästan hela veckan.Skittrist men bra pysselväder.
Hoppas ni har det finare än vi!

Kram Malin

lördag 9 augusti 2008

Näsduksfodral

ja idag blir det en bild på det senaste jag har sytt,nya näsduksfodral.Har använt mig av samma tyg som till kuddarna för jag tycker det kan vara kul att matcha om man vill det. =o)Jag hade tänkt att sy så mycket idag men det har kommit så mycket annat emellan hela tiden även om jag varit själv sen 13:30 idag.Lite blev det sytt men inte så jättemycket tyvärr...
Min mamma ringde och hade äntligen plats i frysen sa hon, när jag satt och sydde, så det vara bara att frosta av min idag när jag väl fick in min mat nånstans.Då blev man där en stund och tjöta skit.Hem och torkade ur hela frysen när det väl hade smält undan och det tog ju sin stund...

Vidare till farmor och då på väg dit hade Marie öppet sin loppis,då va jag ju tvungen att springa in dit och kika för det är alltid stängt när jag kommer annars.
Och vad hittade jag inte där som jag inte kunde låta bli att köpa??Jodå några annorlunda pinnstolar som jag inte kunde låta bli.Fanns 4 för 400 men 2 var trasiga.Jag fick dom alla för 200:- så får vi se om de trasiga går att laga.En är jag säker på att det går och laga men inte den sista.Får se vad vi kan hitta på om vi ska få ordning på den stolen men annars får det väl bara bli 3.Är sprucken i sitsen på båda som är trasiga.Men jag är glad för dom stolar det blir.Jag vet inte vart jag ska ha dom men eftersom jag tyckte om dom fick de följa med hem.Dessa ska målas vita och kanske sys nån fin dyna till.Lite bredare stolar och VÄLDIGT sköna att sitta i tyckte jag!Har aldrig sett sånna innan...

Ja ja äntligen på väg till farmor och stannade där och pratade en stund.Hem igen och åt kvällsmat ( köpte idag jag var så lat...hmmm...) sen till mamma igen för att hämta maten och då blev man kvar en stund igen.Och väl hem kommen och maten i frysen så blev jag så gäspig och bara hamnade här..konstigt......

Kramis Malin som visar dockkläder imorgon istället. =o)

fredag 8 augusti 2008

Lite marint kanske...

Ja söt är den i alla fall.
jag måste bli bättre på att fota och ha mig, det ser lite snett ut tycker jag men jag orkar inte fota om nu...fnisss... En riktig fotograf skulle man ha haft till alla kläder och fotat riktigt proffsigt.
Men ni får tyvärr stå ut med mina...fniss...

Idag har jag äntligen sytt på den sista ärmen på mitt set jag stickat.Nu är det bara den virkade kanten kvar som ska fixas sen ska ni få se den oxå.

Nästa kommer imorgon.
Det är faktiskt bara 4 månader kvar till julmarknaden....Usch, jag känner att jag får lägga på ett kol, men jag vet inte hur?????Självklart vill jag ha mer dockkläder men jag vill ha lite mer TID oxå.Hoppas man kan få det i höst men man ska väl inte ropa hej för tidigt, jag vet hur det brukar bli. :0)

Kram Malin

torsdag 7 augusti 2008

Dopklänning

En liten dopklänning till dockan men knäppning bak i ryggen.SÅ supersöt!!
Denna har faktiskt min söta farmor stickat till mig, tänkte ta och visa några av hennes alster oxå.Hon är så duktig och kan ju typ allt! Medans en annan bara är i början av att lära sig sticka känner jag.Men hon lär mig vidare och hjälper mig lite att få ihop saker till denna första marknad jag ska stå på.( Man behöver ju massor och det tar sin tid att knåpa ihop allt och kära farmor sitter flera timmar varje eftermiddag och kväll och handarbetar så hon får verkligen ihop saker snabbt! )Jag tycker den är bedårande!
Klicka på bilden om ni vill se den större.
Jag har 3 dockset till men nästa kommer imorgon!
Så håll utkik!

Kram Malin

tisdag 5 augusti 2008

Flera kuddar...

Ja, fler kuddar har de blivit de sista dagarna.10 stycken är helt klara 10 stycken ligger och väntar på dragkedja.Jag har gjort 4 av varje sort så att säga.2 är redan sålda så det ska jag väl sy upp 2 nya sedan,tänkat ha med dessa 20 kuddar sen i jul om de inte blir sålda innan men då får jag väl sy upp efter hand sedan i så fall.de är så himla mysiga tycker jag och färgerna gör en så glad!

Den kudden med blandade figurer blir ju lite olika när man klipper tyget så på korten har jag vänt på den kudden så man ser båda sidorna.Även den randiga kuddan blir egentligen oxå lite olika för den andra är det med blå ränder i så det blir 2 av varje kan man säga i det randiga tyget. =o) Om man ska vara petig vill säga...fniss...

Va kul att sy kuddar faktiskt, nu är jag sugen på att sy lite matchande näsduksfodral till dessa oxå.Ska nog ta och klippa till lite här ikväll sen så får vi se om det blir några sydda idag eller inte.Jag är slö nu när jag är själv hemma...fniss...Jag har så mycket i huvvet som jag skulle vilja sy upp som passar för små barn men det får väl bli efter hand när tid och ork finns oxå.Men ideér har man ju alltid gott om...fniss...Jag är glad om jag kan förverkliga några av dom i alla fall.

Det var någon som frågade i mitt förra inlägg vart den där julmarknaden är som jag ska stå på.
Den ligger utanför Hjo på Almnäs Bruk ,på landet i en gammal lada som de gör jättefint och pyntar med granris osv.Det är en liten liten julmarknad men ack så himla mysig!En liten karta.Lättast är om man kommer från stora vägen och svänger av vid korsgården,då kommer man rakt på denna lada om man följer vägen.

Här fanns förra året hembakat,sylt och saft,vävda alster och mattor,hemmagjorda kransar,målade kulor till granen,fina balklänningar och mycket annat smått och gott, ja mycket handgjorda saker givetvis och sen kan man oxå köpa våfflor som man sitter inne i "stora rummet" och äter.Här sitter man på höbalar och äter och runt om står det julstånd som man kan kika i.Man går över det fort om man vill men tycker man att det finns mycket att titta på så kan man gå runt där en stund.Är ett stort rum och några små där det finns stånd att kika i.Det är inte stort men ändå så kan man inte missa det utan man måste bara åka dit och njuta en stund varje år och gå och kika och ta en våffla innan man åker hem. =o)
Jag hoppas att jag ska platsa där jag med...fniss...

Är ju nästan så jag längtar till jul nu,här är ju ändå så grått och trist och bara regn just u. =o)
Nä nu blev jag i alla fall mer inspirarad att "sy på av bara attans" när jag skriver om den.Ska bil kul och första gången som jag står på marknad oxå i så fall.Mamma ska kolla hur stora borden är nu så att jag kan plocka upp och ställa upp här hemma och se hur det ser ut.Jag tycker det gör massor om man har ett stånd med mycket saker och fint uppställt så att det finns mycket att titta på!

Nä tillbaka till verkligheten kanske...
( ska kanske passa på att säga att de går att köpa HÄR! )
Kram Malin

måndag 4 augusti 2008

Fyndat.

Idag har jag fortsatt här på mina kuddar.Har fått göra lite då och då eftersom jag haft massa barn hemma.Ikväll körde jag dom i alla fall till sin pappa och sen har jag pysslat lite.Ja jag är ju inte klar som ni ser men nu är 6 kuddar så pass klara att jag ska sy fast dragkedjan på dom i alla fall.Var och köpte dragkedjor idag och köpte de 4 sista.Beställde 10 stycken till efersom jag efter dessa 6 kuddar nu har 10 kvar att sy sedan.Då har jag gjort 4 kuddar av varje tyg och det får räcka känner jag.Vem vet jag kanske inte säljer en enda på marknaden sen så det är ingen ide att göra FÖR många...fniss..Men det är som sagt var roligt att göra lite andra sake rmellan dockkläderna nu för tiden.Dock glömde jag att köpa fler innekuddar så det får jag väl ta nästa gång jag åker till butiken.Vet inte om jag ska göra alla kuddarna klara med innerkuddar sen eller om jag bara ska ha några,typ 1 i varje tyg och visa upp och sen bara sälja fodralen???....Hur skulle ni ha gjort? Eller så köper jag kuddar till alla men vill de bara köpa fodralet så får dom göra det..ja det kanske är det bästa OM nu alla vill ha med innerkuddar i på en gång.....om man säljer nåt vill säga...fniss...

Får se om jag går ner och syr dessa inatt ( troligtvis inte men man ska aldrig säga aldrig ) eller imorgonbitti eller nåt.Vill gärna ha de klara NU.

Ja jag har ju FYNDAT idag oxå när jag va i affären och skulle köpa dragkedjor.Hittar en stuv för bara 10:- som jag slog till på direkt:Detta tyg mäter ca 140x70 cm så det är ju en ganska stor bit ändå tycker jag.Funderar på att göra en cool väska i tyget och fodra med svart tyg,passar ju liksom även tonåringen att ha då.Vet bara inte vad jag ska göra för modell på väska men det får nog bli en som man kan hänga över axeln tror jag.Det eller en lite större cool strandväska?? vad tycker ni? Förslag kanske?? Nån väska i alla fall kommer det bli..kanske kan det räcka till en liten nessesär oxå?? Åh va jag spånar...fniss..

Kram Malin

söndag 3 augusti 2008

Nya kuddar.

I förmiddags så sydde jag upp några av kuddarna som jag hade klippt ut.Tycker de blev så söta och jag nästan önskar att jag hade en liten tjej där jag kunde få inreda sängen med en hel hög blandade kuddar i dessa tyger.De är så himla söta tycker jag.
Kuddarna är perfekta att ha både på sängen, vagnen eller bilen eftersom de är så lagom stora.
Storleken är 40x40 och jag har sytt dom med dragkedja nedtill så man kan ta av fodralet och tvätta.Alla vet vi ju hur barn är ;o)Mitt märke har jag givetvis oxå sytt på nedtill på kudden, tycker det blev jättebra och valet av brunt med orange text passar faktiskt till det allra mesta.Idag ska jag ta och tvätta upp de gröna tygerna oxå och sy upp ett gäng kuddar i den färgställningen oxå hade jag tänkt.Önska att det skulle komma i blått med flodhästarna oxå,jag såg en lampa på Ikea med blått sånt tyg och det var jättefint! Kanske rosa oxå...fniss..

Jag fick även sytt på mina namnlappar på barntröjorna som jag stickat,blev jättebra och ser riktigt proffsiga ut tycker jag.Nu kommer bara det svåra med prissättningen oxå.Man vill inte vara för dyr så folk inte vill köpa men inte för billig heller...fniss..får klura på det där lite.Ska märka upp allting här efter middagen oxå tänkte jag.Då är det klart och inget jag behöver sitta med i sista stund sedan när marknaden är. =o)

Kram Malin

fredag 1 augusti 2008

Projekt är det gott om här i huset...

( klicka på bilden om du vill se den större...)
Ja här finns det gott om ideer och påbörjade projekt,problemet är ju bara att de gärna ska bli klara nån gång oxå...fniss...
På bilden ser ni en julgransmatta jag håller på att brodera ( undrar hur länge sen jag började på den,syns att man inte broderar ofta nu för tiden ) den är hur fin som helst tycke rjag men det går sakta.Fick fram den nu i sommar gen när jag kände för att göra nåt annat än dockkläder osv.Ni ser oxå lite utklippta kuddar som ska sys.Allt finns hemma förrutom dragkedjor som var slut i butiken men jag ska ner IMORGON nu och se om de har hunnit komma hem.Jag hoppas det så kanske man kan sy upp några kuddar i veckan så att de får bli kara.

Håller även på med ytterliggare en stickad sommardräkt till dockan, den anda är nästan nästan klar.Har en ärm kvar att sy på bara och sen ska den till famor som ska hjälpa mig med den virkade kanten.MÅSTE sy på den sista ärmen nu så att jag får ner den till henne.Jag är inte så duktig på att virka,visst borde jag öva men det blir bättre när farmor gör det som är så duktig på det.Går ju fort för henne att bara virka en kant runt om.

Jag har inte heller fått i knapparna i den röda koftan som jag stickat...suck....kanske ska jag ta det och ärmen som ett nästa vecko projekt som MÅSTE bli klara??
Det är ju bra att man har bloggen för det är ju roligare att få visa upp de FÄRDIGA alstren här...hrmf.... Nåja jag får skylla på att det faktiskt hela sommaren varit fullt upp hela tiden för mig så jag har knappt handarbetat över huvudtaget och det är SYND för jag hade verkligen hoppats på en LUGN sommar med mycket handarbete.Men det har blivit precis tvärtom.

Idag har jag oxå bakat nästan hela dagen, silviakakor,cheesecakes och kladdkaka ( som jag om min kompis ska smälla i oss ikväll till MOrden i MIdsummer såklart he he he ) och när jag inte bakat så har jag lagat mat eller diskat känns det som.

Igår började jag oxå skrapa toafönstret, det kan man läsa om här om man är nyfiken på det.

Jag har hört att det ska bli lite sämre väder nu,förrutom att jag ska till Liseberg igen fast med barnen denna gånen nästa vecka så hoppa sjag på att det kanske kan bli lite sytid vid symaskinen oxå då om det blir regn.

Ha det gott.
Kram MAlin