måndag 30 juni 2008

Kuddar på beställning.

Ja klockan är bara 10 här på morgonen men eftersom jag som vanligt är uppe tidigt p.g.a min rygg så har jag fått en hel del gjort idag tycker jag. =o)
Jag har haft en beställning på 2 kuddfodral att sy.De har inte varit så roliga att sy så jag har nog hållt på med dom fram och tillbaka i en månads tid nu...det blir lätt att jag har svårt att fortsätta när det blir massa motgångar...fniss..
Tyget är ett jättefint rutigt tyg som jag gillar massor MEN det är bara det att det är lite snett i vävningen tycker jag.Det blir mer påtagligt när man ska sy större saker i det som kuddar än när man gör små sminkväskor. =o)Som vanligt kan du klicka på bilden för att se den större.
Det har varit lite kivigt att få till det så rakt som möjligt,det blir ju så påtagligt eftersom tyget är rutmönstrat.Men till slut tycker jag nog att jag fått till det ganska så bra ändå.Var andra gången jag sydde med applikation, tycker det är lite svårt att få till det 100 procent men detta blev ändå bra tycker jag.Men jag får nog testa olika sätt eller kolla upp mer hur man ska göra för att det ska bli lättare.Är tygerna som gärna vill dra sig.Här har jag vliesline på hjärtanen för att det ska bli stadigare men undertyget kanske man oxå måste ha nåt på så att det inte vrider sig när man ska sy på det hela.Kanske lätta på pressar fötter eller nåt,jag vet inte så noga och är ju ganska dålig på just sånna saker som inställningar på maskinerna. =o)

Jag har oxå fått fram stryckbrädan där nu sparkdräkten till dockan ligger och pressas och en maskin tvätt är påsatt.Nu kan jag ju börja sy ihop sparkdräkten inatt när jag kommer hem om jag orkar eller imorgon bitti när jag säkert är vaken tidigt som alltid. Ska bli så kul att se den när den är klar sedan. =o)Alltid kul när man provar nya mönster tycker jag och jag SKA lära mig mer stickning, så är det ju bara!

Usch inatt när jag satt i soffan här ensam och åt lite bulle och mjölk och såg på tv så ser jag nåt i ögonvrån.En STOR spindel kröp på soffan på sidan precis där jag brukar sitta och sticka.Fick tag på en tidning och banka till på den men eftersom det är en mjuk soffa klarade han sig såklart.Sprang iväg under soffan som ett jehu och sen såg jag den inte mer.HUR ska jag våga sitta där nu?????????????!!!!!!!!!!!

Nä får byta om och åka och handla till middagen så jag får nån mat innan jobbet.Sen ska jag nog sticka lite till eller nåt.Idag var det liksom hur kul som helst att hålla på med handarbete ju!

Ha en fin dag här har det redan spöregnat som bara den ute....hoppas det blir sol i veckan som de lovat....
Kram Malin

söndag 29 juni 2008

Det går frammåt...

sakta men säkert får jag väl säga.Har fått repa upp lite på denna sparkdräkt när jag hade börjat på mönsterstickningen för helt plötsligt var det för lite maskor....hmmm .Bara att sätta sig ner och försöka hitta vart felet var...lite att repa upp såklart...Sånt är trist för det tar ju sån tid att repa upp stickat när man får ta maska för maska....Nåja felet hittades och sen var det dax att sticka om och sen gick det bra.Missade lite under ett varv i slutet så då fick jag repa upp några rader igen som tur va var det inte några långa rader att maska upp.Så idag har det blivit stickat kan jag säga.
Det är en sån där dag idag när jag inte känner för att göra nåt.Är trött eftersom jag la mig 2:30 inatt,hemmet ser ut som ett bombnedslag och ute är det mulet och kommer regn titt som tätt.Man känne rliksom inte för nåt!
Roligare att sitta i soffan och sticka och bara ta det lite lugnt för en gångs skull.
SÅ, här är jag nu:Ska börja på ärmarna sedan och hoppas att även de går fort att göra så man får börja sy ihop allt.På bilden har jag bara små nålat lite för att få se lite hur det kommer att se ut sedan när det blir klart.Jag är trött så jag ska nog lägga mig en liten stund.Tur att jag jobbar sent nästa vecka för då kan man va uppe lite på kvällarna nu eftersom barnen har sommarlov. =o) Det blir nog verkligen en slöardag idag och barnen är skit uttråkade så det lär väl bli livat kan jag tro som vanligt när de där 2 sätter igång och kivas...fniss..

Kram Malin

lördag 28 juni 2008

Tröjorna är klara!

Ja imorses fick jag i de sista knapparna i pojktröjan och nu är då båda helt klara äntligen.Har fotat dom för att visa:Om du klickar på bilden så får du se den ännu större.Jag blev jättenöjd.Det är så synd att det inte finns några bebisar i min närhet så jag kunde ta på tröjan och visa hur den ser ut på för er men de är verkligen supersöta, tycker jag själv i alla fall....fniss...Det enda jag ska göra nu på de 3 tröjor som jag stickat är att sy på namnlapparna oxå men jag vet inte om jag ska prova att göra det med maskinen eller om jag ska göra det för hand.Vi får se.Ska i alla fall ta och sätta på ettiketter på dom sedan i dag och märka upp med storleken osv.ROLIGT tycker ju jag då. =o)

Storleken är 6 månader och priset är 249:-.
Tröjan knäpps med 3 knappar på båda axlarna vilket gör att tröjan är väldigt lätt och smidig att ta på den lilla bebisen.Jag hade en liknande till min son när han va liten och jag fullkomligt ÄLSKADE den tröjan.
Jag tycker i alla fall att det är rimligt pris med tanke på materialkostnad och att de ändå tar ganska många timmar att göra dom.Det ska ju vara så att folk har råd att köpa dom tycker jag men vad brukar andra ta för stickade tröjor, sånt blir jag nyfiken på för jag tycker det är svårt att hitta och jämföra.Man vill inte vara varken för billig eller för dyr...fniss..dilemmat är alltid att sätta pris på sina saker tycker jag, eller har ni andra lätt för det??Nåja dom får väl hamna på VildaKids sidan sedan när jag fått på namnlapparna på dom. =o)LIte kul att göra barnkläder och inte BARA dockkläder i alla fall.

Ska i alla fall bli kul att ha med även lite barnkläder på marknaden i jul, jag tycker att det är toppenbra presenter om inte annat.Om de nu inte blir sålda innan men då får jag väl ta och sticka lite nya i sådana fall.Ska nog börja på en till för de var jätteroliga att göra samtidigt.Ska se om jag hittar mig ett bra mönster för 6 månader på ett par mysisar till oxå.Skulle nog vara fint med kanintyget eller nåt till. =o)

Ja nu ska jag få i knapparna i dockkoftan oxå i helgen hoppas jag,kanske blir det imorgon bitti då när man sitter själv i soffan innan de andra vaknar ;o).Man brukar ju få lite gjort då.

Dax att fortsätta här hemma lite...
Kram Malin

lördag 21 juni 2008

Det blir aldrig som man tänkt....

Ja...vad ska jag säga...det bir ALDRIG som jag tänkt...
Nu är det bara imorgon kvar på min ledighet tyvärr, men eftersom jag har en invalid här hemma ( ja pappa i familjen har gipsat ben och hoppar på kryckor och är helt invalid just nu...) så blir det inte mycket tid över för roligare saker här då det blir mycket att ta hand om för mig.
Vi har varit till sjukhuset en dag för att gipsa om och en natt sov jag inget då jag väntade på att telefon skulle ringa om jag skulle hämta eller ej men det blev en taxi kl 04 på morgonen för honom till slut.Visst verkligen ingen kul sommar för honom får jag säga, men vad ska man göra?? Hoppas det läker bra nu i alla fall.

Midsommar igår och vi hade min mamma och man här plus en kompis och hennes sambo.Inga barn tyvärr, trist för barnen, Amanda somnade vid 22 snåret och sonen var mest inne hos grannen och lekte hela kvällen då det var fler barn där.Tur de är bra kompisar...fniss...

Nåja sytt och stickat har det inte blivit mycket.Har en dragkedja kvar i en kudde som jag håller på med, får se om jag får i den idag nu den är ju dit nålad och klar,bara att sy alltså...

Har börjat sticka på ett nytt set som jag aldrig gjort förrutEn söt liten sparkdräkt med mössa,kände jag ville göra nåt nytt och jag HAR ju sagt att jag ska se till att lära mig mer.MEN som sagt inte så mycket tid men jag har gjort mössan klar i alla fall...Jag tycker den blev jättesöt så fler mössor kommer det säkert att bli sedan då de var roliga och fina att göra.Jag har oxå börjat på sparkdräkten men inte kommit så långt ännu...Denna ska man sticka benen för sig och sedan ska de stickas ihop.Jag har aldrig stickat så förrut så det ska bli kul att se hur det blir sedan.Mönstret är ju på danska så jag kommer nog få be farmor om hjälp sedan för jag tror inte jag förstår allt längre fram i mönstret.Tur hon är danska...fniss...Tycker färgerna var fina oxå, naturvitt och roströd blir den.Hoppas den ska passa när den är klar för jag använder inte samma garn som i beskrivingen och det fattas en maska om det ska stämma med masktätheten.Men vi får se, jag håller tummarna för att det ska bli bra i alla fall. =o)

Är snart klar med en grön klänning oxå som jag nu håller på att sy blommorna på.Men den får ni se när den är klar sen tror jag. =o)

Ha en fin dag,här är det lite blåsigt och molnen komme roch går...
Kram Malin

tisdag 17 juni 2008

Full fart!

Oj det var ett tag sedan jag bloggade här.Har verkligen varit fullt upp här det sista.
I helgen köpte jag en till bokhylla till mitt syrum så den har jag roat mig med att sätta upp och stuva in alla resterande tyger,mönsterpärmar osv osv i.Men det är fortfarande mycket att göra ordning på där nere, det tar ju verkligen tid och man undrar hur mycket pinaler man har egentligen??!!BEHÖVER jag verkligen allt?? Jag har ju samlat sen jag var 15 liksom...fniss...Jag hoppas det ska bli bra när det är klart och tyvärr ÄR jag ju en riktig spara men jag fick verkligen lite aha upplevelse igår när jag höll på, nu MÅSTE Jag verkligen försöka sy upp lite av alla dessa tyger tex!!

Jag ägnar mig oxå åt att göra om min hemsida, här kommer en liten sneak peak....och DET går inte fort kan jag säga eftersom jag verkligen gör om allt på sidan.Båda layout,bilder osv osv osv.Men jag hoppas det blir bra när det är klart sedan och att det ska gå lättare och fortare för mig att uppdatera sidan sedan oxå....Håller på lite på kvällarna men har varit ganska så trött den sista tiden.Men jag hoppas få det klart nu i veckan så det blir roligare för de som brukar besöka mig där.

Jag är ju ledig i veckan ( var ute med jobbet mellan lördag söndag och jag kan säga att när jag kom hem i söndags mådde jag INTE bra...först gången på många många år fick jag faktiskt besöka toa...2 gånger!!!blä....så inte mycket blev gjort den dagen kan jag säga ...fniss...)
Men jag har även börjat packa lite av Björns saker och då blir det automatiskt att jag samtidigt oxå rensar och städar så det tar tid allting.Ska bli skönt när allting är klart och gjort sedan och skönt när mamma kommer och hjälper mig röja i källaren och garaget,även om jag nu när jag håller på har börjat så smått så är det ju mängder att ta hand om och gå igenom,kasta eller spara..ja ni vet...

Sover kanske 4-5 timmar och vaknar då blir det soffan ett par timmar och faktiskt, jag har börjat ta tag lite i sy ihop projekt igen...fniss...Ni ska få se sedan när det är helt klart.

Kram Malin

torsdag 12 juni 2008

Sålt!

Så trött man kan vara...Skolavslutningen har varit här idag och dagen har gått i ett känns det som.Nu är jag jättetrött och har hamnat framför datorn..igen..konstigt att man har en förmåga att göra det när man blir lite småtrött och inget annat orkar??;o)

Idag har varit en bra dag annars.När jag kom hem hade jag fått mail på en beställning med dockkläder.Det är så kul för när man får sålt nåt blir man ännu mera taggad att fortsätta och man blir skitsugen på att göra mer kläder på en gång.Jättekul.Jag hoppas att de blir nöjda med kläderna.Mycket barbiekläder gick denna gången.Men så håller jag på att göra om hemsidan med dockkläder.Det tar TID vill jag lova och det känns som om jag aldrig kommer bli klar.Jag hoppas det blir bra när det väl är färdigt sen och att jag inte tröttnar så fort på "designen" på sidan och att jag tycker det är lätthanterligt.Det är det viktigaste för mig just nu att det ska vara lättskött...fniss..Allt för att spara lite tid ni vet. =o)

Jag lovade ju att visa tröjorna jag håller på med oxå så här kommer dom.Den blå är ju klar med alla delarna det är bara en liten snutt halsmudd kvar att sticka och sen är det dax att montera.Och den rosa kommer jag få klar nu i veckan.Ska sätta mig vid tv:n om en stund så då blir det nog en del stickat ikväll kan jag tro.Sem får jag nog hoppa på lite dockkläder igen. =o)

Sen ringde farmor och ville till mitt broderi oxå,så jag körde henna dit såklart.Ta dig lite garner du oxå nu sa hon när vi gick där,hon är så gullig och ändå handlade hon för att göra dockkläder åt mig som jag ska få sen.Finns det nån rarare än min gulliga lilla farmor??Nepp, jag tror inte det. =o)Det turkosa ska nog bli ännu en kofta till dockan, de är så söta och tilda garnerna blir ev en klänning sedan och nån mössa kanske oxå.Vi får se när jag kommer så långt.Jag MÅSTE verkligen försöke börja montera allt jag har som ligger som är färdigstickat,både till dockan och barbie.Det är en del kan jag säga.....

Nu ska jagtvätta av sminket,sätta på mig mina sköna pyjamasbyxor,fixa lite kvällsmat åt barnen och sen blir det mys i soffan några timmar. =o)
Ha en skön kväll allihopa!
Kram Malin

onsdag 11 juni 2008

Äntligen ledig!

OJ så jag har sett fram emot detta kan jag säga! Imorgon slutar barnen skolan och går på sommarlovet och själv är jag ledig nu i 1 ½ vecka!! Jobbar egentligen bara 2 dagar nästa vecka så då tog jag ut kompledigt.Ska bli SÅ skönt kan jag säga!!!Jag har verkligen längtat för jag är så trött just nu och jag verkligen behöver lite ledigt!! Jag ska njuta!
Har städat lite i veckan så att jag inte ska behöva göra så mycket nu när jag är ledig.Blir det dåligt väder ska jag försöka sy lite och blir det fint så åker man väl iväg och badar.Kul att vara ledig med barnen på deras första vecka på sommarlovet.=o)

Idag har jag hämtat tyger...De var så snälla på MG tyger att de skickade tygerna igen!! Jag är jättenöjd, de är fina tygerna MEN jag kommer inte använda det blommiga i brunt ,beige och orange..Det passade inte mig alls.Jag ser ut som en grå mus när jag håller det mot mig.Så är någon intresserad får ni gärna köpa dessa 2 meter tyg för 140:- plus frakten då.Passar jättebra till en klänning,tunika eller något.Det är ett jättefint fall på tyget.Jag tycker det är jättefint men jag passade tyvärr inte alls i färgerna.Jag som tycker orange är så fint just nu.....

De andra blir väl dockkläder sedan.Det andra blommiga har jag faktiskt sedan innan,jag köpte en bit sådant tyg för några år sedan,tycker det är jättefint men har snålat på det eftersom jag hade så lite.Nu är det bara att sy på eftersom jag på de övriga tygerna köpte 3 meter. =o)

Jag har ju stickat klart en tröja oxå och börjat på en ny,kanske kan jag visa senare ikväll sedan vad jag håller på med. =o)
Ha en fin men blåsig dag!
KramMAlin

fredag 6 juni 2008

Färdiga tröjor.

Äntligen kan jag vissa lite nytt här i bloggen.Eller nytt och nytt men i alla fall färdiga alster. =o)
En gul kofta till dockan, byxorna och mössan har jag haft sedan länge tillbaka men de passade så fint till koftan då det är lite gula blommor i brodyrmönstret på byxorna.Tyvärr har jag inget mer av jeanstyget med brodyr på, det är så himla fint annars.

Även en baby tröja har blivit klar.Storleken är 4-8 månadet och är stickad i ett jättehärligt garn.Kram Malin

onsdag 4 juni 2008

Snopet!

Jag hade beställt tyger från MG Tyger här på nätet.De har en hel del fina tycker jag.För en vecka sedan fick vi lapp från Ica att vi kunde hämta paketet och jag bad sambon att göra detta.Han glömde givetvis av det men bara efter en vecka att vi fått lappen så skickas paketet tillbaka!! FY vad jag tycker det är dåligt nu för tiden.Det var mycket bättre förrut när de låg 1 månad.De ska ju ligga 2 veckor nu,halva den tiden.Visst det är ju bra så de slipper ha paketen så länge.Men då får det ju för sjutton inte ta 1 vecka innan VI får lappen om att den ligger där.Så nu i efterhand har jag sett att vi även fått en påminnelse lapp om detta,undrar om de kom samtidigt då? Har de glömt att skicka lapp direkt när paketet kom för det ska dom göra tycker jag annars får de ju lägga på en vecka till!!Jättedåligt tycker jag.För man ta ju för givet att man ändå ska ha 2 veckor på sig från att man får lappen.Så idag när jag skulle hämta paketet då efter att jag klippt mig då finns inte paketet kvar...suck...pinsamt oxå får jag ju säga men vad ska man göra?Tänkte att det spelar ju ingen roll om han glömt det för jag har ju tid på mig ändå att hämta det då vi bara haft lappen en vecka..men icke då....Ibland känns det som att det bara är jag som råkar ut för sånt här...suck...Ja ja fick mail från MG och de trodde ju givetvis jag bara struntat i det,pinsamt men jag hoppas de kan skicka paketet på nytt.Håll tummarna att de kan det nu!
Kram Malin ( som hatar sånt här strul....blä...)

söndag 1 juni 2008

Här är det dött just nu...

Det händer inget på sy fronten eller stickfronten alls denna veckan...
Det är OTROLIGT fint väder här och man är mest ute solar och badar får jag säga.Axlarna har blivit lite brända idag....Har varit och badat på badet här i stan som varit gratis i helgen,hemskt schysst av ägarna att öppna gratis för allmänheten 2 veckor innan det ska öppna egentligen.Tack vara vädret.Den ena dagen har varit varmare än den ändra.Man orkar inte mycket mer än att bara mysa i solen,bada för att svalka sig från värmen.Trött blir man oxå.Grillade igår hos mamma och blev sena hem,dottern hade en ny kompis som sov över och sjlv planterade jag blommor igår och imorses när jag inte kunde sova.Blir väldigt lite sömn just nu.4-5 timmar per natt sen vaknar jag och kan inte sova.Tyst och lugnt ute men redan innan 7 är det varmt ute tycker jag,härligt!

Borde sy,har nästan panik för jag måste göra mer dockkläder till jul...suck...kommer inte ha nåt känner jag.Det går trögt men finge jag bara bättre sömn hade man varit lite piggare och orkat mer.Nu har jag dock en klänning som ska sys upp innan onsdag åt en kompis som ska åka på bröllop i Tyskland.Inget kul jobb men givetvis ställer man upp och hjälper till,det hade man själv uppskattat känner jag och hon är ju så snäll och köper med lite "prit" hem till mig oxå...fniss...Kanske kan jag få det gjort i natt sen vi får se.Nu ska jag nog ta en liten tupplur i solen om sonen tillåter,dottern är och rider.Ikväll blir det lite fiske eller försöka fånga lite fisk i mullsjön med håven.Vi får se barnen tycker det är kul ialla fall.Hoppas det blir nåt sytt nästa vecka, vi får väl se....
kliar i fingrarna-javisst men orken måste infinna sig oxå.

Ha en underbar dag!
Kram Malin

Tilläggsnotis:
*Har sytt klart klänningen,hurra.Gick hur fort som helst och ingenting krånglade!!När man väl börjat går det ju ofta så bra!!*