tisdag 26 februari 2008

En ny Lo´s.

Ja min tredje.
Jag har ju gjort så få så än så länge håller jag räkningen på dom...fniss...
Är med i en tävling på Lilla Handarbetsboden, men så mycket fina bidrag de fått in.Man lär inte ha en suck att vinna nåt där inte, men det är ju kul att vara med ändå plus att jag ju fått en Lo gjord.Man får träna en hel del antar jag...fniss..
Men det är kul att fixa med korten och det är ju nästan lättare oxå när man får en skiss att gå efter tycker jag.Det ska jag nog göra fler gånger sedan.Funderar på att göra en sida på varje familjemedlem med kort från 2007.Skulle va kul att ha ett album med liksom bara ett porträttfoto på var och en från varje år. =o) Vi får väl se. =o) Måste börja leta efter nåt fint album som jag kan sätta in dessa i sen oxå.Men jag är ganska nöjd ändå, jag älskar ju färgerna på papperen!
Jag vill ha lite mera tid!!!!!
Nu ska jag in i duschen för jag har varit och tränat nu på morgonen kl 8:10 efter att barnen gick till skolan.Skulle duscha därmen GLÖMDE ju givetvis shampot av alla saker...suck....Nu är jag skittrött kan jag säga...kanske vila lite så man orkar jobba till 23:12 sen oxå....blä gillar INTE att jobba kväll!
Ha det gott alla!
Kram Malin

måndag 25 februari 2008

Mer stickat

Ja jag har fortsatt mitt stickande, det är fortfarande lika kul och det är alltid roligt när man är inne i ett riktigt stickstim...fniss..
En overall har blivit klar till dockan:Jag tycker den blev jättesöt och sen älskar jag ju rosa oxå..kanske är därför...fniss..Jag är i alla fall nöjd med den och ska fortsätta sy ihop de andra jag har stickat klart så att jag kan få i dragkedjor i dom oxå och få de helt klara.Lite i taget och helst ska man ju hålla på med flera saker samtidigt oxå. 2 koftor är nästan klara till dockan oxå men jag hann inte i helgen då det varit både möte med jobbet och kalas hela lördagen m.m.

Jag har i alla fall börjat på en beställning oxå:Är den blå klänningen jag gör.Har gjort flera för några år sedan men det är ganska så länge sen nu så det är lite kul att göra den igen faktiskt.Ska nog ta och sticka upp några av dessa sedan oxå i olika färger tänkte jag.Perfekt att ha till julmarkanden sedan. Jag hoppas jag kan bli lite mer sysugen snart oxå så jag får lite sydda kläder gjorda med. Vi får ävl se.

Tänk om man kunde ha lite mindra tider att passa så man kunde få sitta lite mer med detta som man tycker är så otroligt kul.Avslappnande är det oxå tycker jag.

Har gjort klar min Lo´s oxå men den får jag visa så fort de fått upp på sin sida sedan, nu ska jag till doktorn!

KramMalin

torsdag 21 februari 2008

Mera garn

Ja idag har jag köpt mera garn...igen....
Min farmor ville ut till garnaffären och jag körde henne givetvis.Jag skulle passa på att köpa mig några fler nystan och sticka koftor av så att jag har i några olika färger.
Jag skulle oxå ha garn till en beställning som jag fått till en klänning som jag stickade några av för flera år sedan.JÖSSES vad det garnet hade blivit dyrt!!! 36:- NYSTANET, jag tycker det är hemskt mycket pengar för ETT nystan garn faktiskt.....Det är lite trist tycker jag att garn ska vara så himla dyrt för tyvärr gör det ju att kläderna man gör i garn blir lite dyrare.Det tar ganska många timmar att sitta och sticka tex en kofta till dockan och några kronor extra än vad garnet kostar vill man ju gärna ha då man tar sig så pass många timmar för att sitta och göra kläderna.

TYVÄRR är kläderna inte stora och man kanske tycker att det blir lite dyrt för ett så litet plagg, men det kanske är mer dom som inte har så stor koll på vad garn kostar som tycker så?? Fast jag kan ju oxå tycka så får jag erkänna...fniss...även om jag vet att det tar många timmar att sitta och sticka och att garnet är dyrt vill man ha bra priser...fniss...Jag kan själv vilja handla så billigt som möjligt givetvis men man vil ju ha lite kvalite oxå så man blir så kluven. Jag vill verkligen använda mig av BRA garner när jag gör något och inte vilken billig skit som helst, om ni förlåter uttrycket. =o)MEN det blir SÅ svårt att sätta priser på kläderna tycker jag....man vet inte riktigt vad man ska gå efter alltid och man vill ju gärna sälja kläderna oxå och inte bara samla på hög nu när dottern är så stor.Men samtidigt vill jag inte sluta göra dockkläderna för jag tycker det är så otroligt kul! =o)

"Min" garnaffär har varit mycket billigare på sina garner förrut men har blivit mycket dyrare nu har jag märkt, lite trist för plånboken tyvärr.
Vad tycker NI om priserna på garn???Eller hobbymaterial över lag?
Jag har dock hittat en på nätet, som säljer ETT av de märken jag brukar köpa, några kronor billigare och köper man mycket på en gång och ihop med någon annan så tjänar jag på det även om det blir lite frakt oxå.Hur gör ni? Köper troget av ER butik eller försöker hitta samma garn så billigt som möjligt?
Här kommer dagens inköp i alla fall:Jag är nöjd med mitt garn i alla fall, jag tycker ju allra mest om att sticka i bomullsgarner, det blir så fint.
Tyvärr är det väl så att de flesta hobbys idag är väldigt dyra att hålla på med.....
Jag är i alla fall snart klar med den första koftan, det har bara varit så mycket att jag inte riktigt hunnit få det klart och det sista nu har jag lite hjälp med för att lära så det blir riktigt bra och fint så då tar det lite extra tid.Men jag hoppas snart kunna visa er första resultatet på koftorna i alla fall, klar på söndag ( om jag inte är allt för bakis efter brorsans 25-års fest...fniss..) och DÅ ska jag visa!
Kram Malin

söndag 17 februari 2008

Mina barn har scrappat

Mina små älsklingar har scrappat sina första lo´s. Jag gjorde min 3:e Lo´s igår men jag har ju tänkt va med i en tävling med den så jag kan tyvärr inte visa den ännu.
I alla fall blev barnen SÅ sugna på att oxå få scrappa med kort så det fick de ju göra såklart.Vi började igår kväll och blev klara nu på förmiddagen.De har bestämt precis allting själva.Kort, färger och dekorationer.Det enda mamma fick hjälpa dom med var ju hur man skulle montera allting sedan ( och hindra dotterna till slut då ALLT skulle sitta på...fniss...).Men jag tyckte de gjorde ett jättebra jobb! Jesper är 7 år och Amanda är 9 år.
Här kommer deras små alster:Mitt alster får ni se då jag vet att det är ok att lägga upp den på bloggen..och jag är faktiskt inte riktigt riktigt klar.Allt ska monteras ihop nu och det ska jag försöka få gjort här idag.Men då barnen vill scrappa släpper mamma allt...fniss..Nä´rå men det är lättare att lägga ifrån mig mina saker och hjälpa dom då de ofta vill ha hjälp med än det ena än det andra hela tiden.Kul när man kan sitta och pyssla med barnen i alla fall.

Kram Malin

Mitt i natten...

så sitter jag här.Börjar bli trött och ska nog ta och försöka ta och komma i säng.

Måste bara visa att jag har fått klart alla delar till den första koftan till dockan:
Nu ligger den på pressing över natten och så hoppas jag få ihop den imorogn!!! Ska bli så kul när den är klar och få se hur den blir.Har fortsatt sticka på den beiga ikväll oxå men det är fortfarande mycket kvar å den.Ska åka till farmor imorogn så att hon kan visa mig några småsaker hur jag ska göra så det blir ordentligt gjort från början med koftan.Ska leta upp lite knappar till den oxå.Tänk så fint när man har fler hängandes på rad sen i olika färger.Skulle köpt ett garn på tradera idag men glömde givetvis bort auktionen och när jag kom på det var den ju slut så klart.Men men bättre tur nästa gång får man väl hoppas!
Vill ha fler färger så jag kan sticka upp lite olika.Ska se om jag inte kan unna mig några nystan i olika färger när jag fått lön sedan...

Nä nu måste jag sova...
Kram MAlin

onsdag 13 februari 2008

har fortsatt...

att sticka lite till.Kanske inte är så kul att följa men ändå.
Jag började på ytterligare en kofta i natt och stickar den parallelt med den första jag övar på...fniss..Andra koftan gick mycket mycket lättare och jag har inte repat upp en enda gång på denna.Nu kan jag se mönstret och inte behöva tänka lika mycket känner jag och det är skitkul och blir ju lättare när man stickar så att säga.Roligt att sticka dessa är det oxå tycker jag när det blir lite mer mönster i det hela.Jag ska ta och åka och köpa några fler nystan sedan i olika färger och göra koftor i olika färger.Tänk så fint det kommer se ut när de sen hänger på rad i en massa olika fina färger.Förhoppningsvis en färg som passar alla oxå. =o) Ska försöka fixa lite hänganordningar osv sedan som jag kan ha på bordet och hänga upp lite kläder på.Ska klura på det så det blir så bra som möjligt.Sy byxor till m.m så man kan göra sina egna kombinationer av kläder oxå.Plus att jag kommer ha en del färdiga paket.
I alla fall så ska det bli kul att se hur mycket det går åt i garn till en kofta oxå så jag vet hur mycket jag behöver köpa hem sedan.
Stickade kläder blir så himla söta tycker jag särskilt i små storlekar...fniss...

Dessa koftor kommer passa lika bra till prematurbarn i denna storlek! Jag är så förväntansfull över hur den kommer se ut när den är klar så i helgen ska jag sticka vidare som en liten blå och se om jag kan få någon av dom klara.....

NU ska jag tyvärr åka och jobba....
Kram Malin

tisdag 12 februari 2008

Det handlar om stickning...

Ja, jag har ju bestämt mig för att jag måste gå vidare och lära mig mer nu! Jag kan ju sticka men jag kan bara sticka mer lätta stickningar så att säga.Är inte så inne på flerfärger att sticka med eller olika mönster med hål,flätor och allt vad det nu finns att göra.Jag har provat på lite såklart för evigheter sedan men sen fastnar jag ofta i lättare stickningar.Jag är ju lite otålig av mig som sagt.MEN - nu SKA jag lära mig mer och det får ta den tid det vill.Jag har en farmor som är otroligt duktig på att sticka och där har jag ju en "lärare" som kan lära mig allt om jag så vill.Hon är ju gammal men allert såklart och håller alltid på med nån typ av handarbete och kan det mesta tycker jag.Perfekt att ha som lärare typ..ja ni fattar.Jag känner att när jag har någon så nära som kan lära mig så mycket så får jag verkligen passa på.Det är ingen som vet hur länge man får ha henne kvar här för hon är ju trots allt över 75 år!

Så nu har jag börjat ( jag är ju sån som ofta vill ha snabba saker att göra så jag får nåt gjort...fniss...) på en kofta till dockan med ett litet hålmönster på längst ner.Kul att göra och int alls svårt men det blir ju mer att hålla reda på och räkna maskor osv osv.3 gånger har jag fått repa upp små bitar när jag sett att det blivit galet,men det går frammåt i alla fall även om det tar tid.Men det GÖR faktiskt inget...fniss..När det sitter sen kommer det ju gå fortare såklart när man KAN och FÖRSTÅR mönstren på sånt här bättre och inte behöver fråga eller bli visad hela tiden.Det är ju kul att faktiskt göra nåt annat oxå. Att gå vidare frammåt och utvecklas lite. =o) Så nu kommer jag även ha några söta koftor till dockan på marknaden sedan...fniss..kul!! Här ska man oxå maska av i raglan vilket jag faktiskt inte heller aldrig gjort.Jag hoppas det ska se fint ut i alla fall.

Har du en blogg med stickat i kanske, släng in en länk i gästboken så skulle det va kul att få besöka dig!

Fortsättning på koftan följer....

Kram Malin

lördag 9 februari 2008

Jag har målat lite igen...

Tänkte bara visa några bilder medans jag väntar på att min kompis Zandra ska komma hit.Vi ska gå ut och äta ikväll...och kanske dricka nåt gott oxå till. =o)
Så här är lite bilder då:Lite i alla fall.Är sådär nöjd med pojken på månen men men, jag ska måla mer.Nu hoppas jag det ska bli lite kort gjorda snart av alla bilderna oxå. =o)
Pojken på månen har jag målat på ett lite tunnare akvarell papper än flickan, fick hem papperet i veckan.Gillar än så länge det tjockare bättre men samtidigt känns det nästan lite för tjockt för att måla motiv till kort på.Vi får se.Jag ska måla lite till på detta nya tunnare papper så kanske bilderna blir bra här oxå sedan...
Ha en fin kväll.
Malin

söndag 3 februari 2008

Lite till idag redan =o)

Eftersom jag sitter här nu ikväll igen ( idag har det blivit lite mycket dator tror jag...) så kan jag slänga in några rader till.Barnen ligger nu i säng och själv har jag faktiskt suttit och börjat sy ihop en del saker här.Den gröna overallen är halvfärdig nu, får fortsätta imorgon igen om jag orkar.Sen har jag även börjat sy ihop denna lilla tröja som jag pratade om lite innan, jag tänkte jag skulle visa bild på detta:Ska verkligen bli kul att se vilken docka denna passar till sedan.Antagligen New born baby eller baby doll dockan....Lite mönster i och bra för mig att få öva på eftersom jag inte har gjort så mycket mönsterstickat med flera färger.Ganska svårt att få det jämt och snyggt tycker jag men här har jag ändå lyckats någorlunda till slut.Även detta ska jag föröska att få lite till gjort på imogogn om jag hinner.Är mycket imorogn med ridskola osv så vi får se vad man kan orka.

Jag vill ju så gärna börja på nåt nytt oxå och har suttit och kollat massor av mönster här idag.Men det slutade med att jag började på de dockkläder jag fick garn och mönster av, av farmor.Jag har stickat 4 varv....sen måste jag ha hjälp med det hålmönster som ska stickas på den så nu får jag vänta tills jag kan ta mig ner till farmor så hon får visa och förklara för mig.Är säkert jättelätt men när man inte kan så....

Sen vill jag lära mig att sticka sockar oxå, lätta sådana såklart och raggisar.Jag är ju iskall om fötterna och även om jag fått några par av kära farmor som hon stickat går det alltid åt mer och det är ju oxå kul att kunna själv.Då ska jag sticka sockar till dockorna sen oxå!

Jag tror jag måste ut och leta reda på några roliga stickbloggar om jag kan hitta några med mina intressen...fniss...Tips?

Kram Malin

stickat som snart är klart...

Ja jag har ju stickat en hel del den sista månaden,TYVÄRR tycker jag det är otroligt trist att sy ihop sakerna.Barbiekläderna har jag sytt ihop direkt men det är värre med overallerna till baby born dockan.Eftersom dessa ska nålas på strykbrädan och pressas oxå så syr man liksom inte ihop dom direkt och så börjar man på en ny och en ny och en ny...hmmmmm typiskt mig.Men efter 7 overaller slutade jag börja på en ny men det är fortfarande 4 stycken att sy ihop..så sabla trist!!!Nåja nu har jag pressat den gröna overallen och ska försöka ta mig i kragen och sy ihop den oxå, tror att det är 3 stycken kvar i påsen sedan ( eller omdet är 4??...)men måste först ta bort en liten tröja från strykbrädan som legat där och blivit pressad.

På bilden syns 2 av overallerna som är ihopsydda och nu bara ska ha en dragkedja i sig, måste köpa en till den helrosa först och sen hjälper min farmor mig att sy i dragkedjorna i alla fall...fniss..TUR man har en snäll och hjälpsam farmor som hjälper en ibland när det blir lite väl mycket på hög. Men det är väl henne jag fått mitt handarbetsintresse ifrån oxå...fniss..

Jag har oxå i källaren en back med saker som inte är riktigt klara och i den hittade jag även denna gula kappa.Den hade hamnat där i eftersom jag fått maskorna fel på axeln då jag skulle prova att sticka ihop sömmarna där eftersom det blir mycket finare att göra så.Men då de hamnat på fel håll blev det tvunget att repas upp och det har min snälla farmor hjälpt mig med oxå såklart eftersom jag inte är så duktig på det där och igen det är sabla trist att sitta med.Som tur va var det bara 9maskor och sen fixade hon så att de kom på rätt håll såklart åt mig.TUR jag har min farmor som kan lära mig så mycket!!

Så nu är den färdig för att stickas krage på bara och så lite päls i öppningen där knapphålen ska vara.De är roliga att sticka dessa kappor men sy ihop...det borde verkligen vara det roligaste då plagget då nästan är klart..men icke då.Jag har en fena på att sticka upp saker och sedan få de liggandes bara för att de ska monteras.Finns massor med barbie klänningar och annat som ligger i syrummet och bara väntar på att få monteras färdigt.Jag lär mig aldrig..men det är ju SÅ kul att börja på nya saker oxå...fniss...MEN jag ska INTE sticka någon ny kappa förräns denna gula är färdig.Stickade en i neonfärger oxå men jag tycker inte så mycket om den så den har oxå blivit liggandes.Kanske får jag fixa till den oxå så den blir klar......först...kanske....fniss...

Sen är jag ju så sugen på att prova mig på det jag fick av min farmor i fredags oxå då det är lite nytt mönster i stickningen med lite hål osv så då får jag lära mig något nytt oxå.Det vore verkligen kul! Jagbehöver verkligen lära mig mer och inte bara sticka sånna där lätta saker och när jag har min underbara lilla farmor som kan så mycket så borde jag verkligen ta till vara på hennes kunskap lite mer.

Det är SYND att allt i hemmet och barn tar så otroligt mycket tid ( ja jag älskar dom gvetvis och ger dom gärna min tid men jag tror ni förstår hur jag menar ;o)...fniss...)
Jag blev så inspirerad att läramigmer nu när jag inatt hamnade på en killes stickblogg och hans läran att sticka osv, då blev jag riktigt sugen att själv gå vidare medmin stickning och lära mig mer eftersom jag inte kan så mycket.Därför blir det endast lättare saker jag stickar men det vore ju givetvis kul att kunna lite mera avancerade stickningar oxå! Så vi får se hur det blir.Om jag i alla fall kan få klart här med det jag har gjort och få det lite monterat osv så kanske jag kan åka ner till min farmor en helg så hon får visa mig lite hur jag ska göra och dåfårbörjapå något nytt kul project!!Detta fina fick jag av min farmor bara för att jag körde henne ut till mitt broderi som ligger några kilometer utanför stan så hon kan inte ta sig dit annars.Gullehon!Så ni kan gissa om jag är sugen på att provamig på detta nu.Häftet är ett helt häfte fullt med dockmönster och det är på sista sidan det finns det jag ska prova på, inte det på bilden här men det ska jag nog oxå prova mig på så småningom.Men då måste jag virka och det är jag urusel på.Men övning ger färdighet säger dom ju! =o)

Ha en fin dag!
KramMAlin

lördag 2 februari 2008

Öva öva öva...

Jag köpte mig ett block med akvarellpapper igår.Jag ville ju prova att måla även på dessa papper och inte bara albumblad.Det var lite svårare att trycka på dessa papper eftersom de är lite knöckliga men det blir ok och man får bara hålla mot stämpeldynan lite längre än när man stämplade på albumblad.
Så inatt började jag då öva lite igen och har fortsatt ett par timmar idag men nu behöver jag ta en liten paus. Jag tycker det går frammåt men behöver säkert massor mer övning på detta.Men det kommer väl oxå med tiden sedan när man har hållt på lite mera eftersom det tyvärr inte blir mycket kortmakeri för mig.Men ibland så...fniss...jag har ju inte tid att jobba kan man inte förstå det...fniss..
Nåja här är resultatet av nattens och dagens övningar:Jag är ganska så nöjd även om jag får öva lite mer på skuggningarna osv.Men det går i alla fall frammåt tycker jag.Jag är ju lite otålig och vill ju helt kunna allt på en gång...fniss...
Motiven är från Hänglars senaste klubbpaket, jättesöta tycker jag!
Ska öva mer på att blanda ihop färger oxå så att man får fler färger att jobba med.....
Nåja jag skulle behöva en dusch nu och huset behöver städas en deldå hela vardagsrummet ser ut som en systuga just nu...=o)
Har du tips på målningen så plita gärna ner i gästboken!
Kram Malin